Fruitautomaten geschiedenis

Fruitautomaten geschiedenis

De fruitautomaten van tegenwoordig stammen al uit 1895! Alle eer gaat naar Charles Fey. Aan deze man hebben wij deze geweldige gokkasten en fruitautomaten te danken!  De eerste gokkast waar men op kon spelen heet de The Mills Novelty Bell, en stond in Engeland. Eigenlijk is er maar weinig veranderd, want deze kast had ook al winnende combinaties, en natuurlijk de bel die afgaat als je wat gewonnen hebt! Op de eerste fruitautomaten stonden alleen kaarten, met de symbolen van de heer vrouw koning en boer. Later pas werden de fruit symbolen toegevoegd aan de gokmachines.

De fruitautomaten waren eerst van ijzer, waardoor ze bijna niet te vervoeren waren. Later werden ze pas van hout gemaakt, en dus stukken lichter. In 1930 werden de gokmachines een stukje stiller, en kwam de Jackpot optie erbij. Ook de dubbele Jackpot was een optie. Hierbij konden mensen 2x winnen!!  De fruitautomaten zagen er vroeger nogal saai uit. Om meer mensen te trekken werd het design aangepast, en kwamen er steeds meer verschillende kasten. Toen zijn eigenlijk de kasten zoals je ze nu ziet geboren, met veel lichtjes en poepas.

Iedere kast kreeg zijn eigen thema, net zoals nu ook het geval is. Natuurlijk waren de thema's vroeger nog niet zo uitgebreid als nu, maar de fruitautomaten van vroeger blijven zeker interessant. Genoeg lezen over de fruitautomaten? Waag nu een gokje op een van onze fruitautomaten, en beproef zelf je geluk! Wij wensen je veel geluk bij het spelen!