online gokken regelgeving

Over de regelgeving omtrend gokken via internet bestaat al heel lang onduidelijkheid. Mogen Nederlandse spelers nu wel of niet met echte credits spelen. Groot vraagteken hierbij is of er nu Europese regels gelden, of toch de Nederlandse. Maar ook als de Nederlandse regelgeving zou gelden is er onduidelijkheid, omdat deze nooit is aangepast voor het online spelen. Dit betekend dat niemand op dit moment kan zeggen of het nu verboden is of niet.

In de praktijk wordt online gokken op dit moment dan ook gewoon gedoogt. Wel wordt het online partijen zo moeilijk mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld banken onder druk te zetten om services als iDEAL niet aan dergelijke partijen te koppelen. Maar ook dit blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. Naast dat er verschillende regelgeving die tegenstrijdig met elkaar is zou gelden is het gewoon lastig omdat er vaak payment providers tussen zitten die an zich niks verkeerts doen.

Hoe zit het dan nu met de online poker speler of online casino bezoeker. Moet deze uit kijken en is het spelen nu legaal of illigaal. Ook voor de speler geld dat spelen op dit moment wordt gedoogt. Let wel op dat als er een geldbedrag word gewonnen, hier gewoon belasting over moet worden betaald. Je dient het dus echt wel bij de belasting op te geven. Overigens maakt het in dit geval niet uit voor de belastingdienst waar je het geld vandaan hebt. Als het maar wordt aangegeven. Je doet dan namelijk niks verkeerds en precies hetzelfde als je voor iedere willekeurige grote winst in een Nederlandse loterij ook zou gelden.